Posthumno odlikovanje za vojnike

Izvor: B92, 14.Feb.2013, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posthumno odlikovanje za vojnike

Beograd -- Predsednik Nikolić posthumno je odlikovao zlatnom medaljom za hrabrost Miloš Obilić majora VS Gorana Savića koji je poginuo u avionskoj nesreći u Novoj Pazovi.

Povodom 15. februara - Dana državnosti Srbije, Nikolić je odlikovao i Savićevog kolegu potpukovnika Tomislava Bećagovića, takođe zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić".

Savić i Bećagović su odlikovani za ispoljenu hrabrost i lično herojstvo.

Major Goran Savić poginuo je 26. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << septembra, kada se njegov avion Lasta srušio u Novoj Pazovi, dok je njegov kolega Bećagović uspeoda se spasi iskakanjem.

Nikolić je takođe posthumno odlikovao Ordenom zasluga za odbranu i bezbednost drugog stepena starije vodnike I klase Slavišu Markovića i Nebojšu Milića. Oni su poginuli u avgustu prilikom uklanjanja zaostale municije iz NATO bombardovanja a su odlikovani za časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti.

Predsednik je različitim medaljama, povodom Dana državnosti, odlikovao i Osnovnu školu "Lazar Savatić" iz Zemuna, Prvo beogradsko pevačko društvo, Institut za fiziku i Narodnu biblioteku.

Odlikovani su i Milunka Lazarević, Radoslav Zelenović, Veran Matić i Marija Crnobori.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.