Postavljene table sa ekološkim porukama u Mirijevskom parku

Izvor: Blic, 24.Nov.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postavljene table sa ekološkim porukama u Mirijevskom parku

Dvanaest keramičkih tabli danas je postavljeno u Mirijevskom parku, a na njima su oslikane i reljefno prikazane ekološke poruke. Keramičke ploče izradile su osobe sa posebnim potrebama i učenici OŠ "Despot Stefan Lazarević", a one su postavljene na drvenim panjevima.

- Druženje dece sa posebnim potrebama i dece iz osnovne škole koja se nalazi u blizini, osim što budi emocije, primer je i kako im se može pružiti mogućnost da iskažu svoje umetničke sposobnosti. Suština >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poduhvata i jeste da se stvori interakcija između ove divne dece, ali i građana koji možda ne razmišljaju dovoljno o njima - kazao je gradski sekretar za zaštitu životne sredine, Goran Trivan.

Organizator i idejni tvorac projekta je Udruženje građana "Naša deca". Predsednik udruženja, Danilo Kadijević, istakao je da podrška grada znači mnogo, a da je osnovni cilj zapravo bio da se pozitivnom porukom stvori reakcija kod svih žitelja Mirijeva.

Poruke ekološkog karaktera mališani nisu želeli da postavljaju na metalnim tablama već su želeli da lepom slikom sugrađane privole da povedu više računa o zaštiti životne sredine.

Projekat pod nazivom "Zeleno-plavi Beograd" finansirao je Sekretarijat za zaštitu životne sredine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.