Pošta Srbije organizovala susret ruskih kosmonauta i dece obolele od raka

Izvor: Beta, 22.Jun.2021, 15:54

Pošta Srbije organizovala susret ruskih kosmonauta i dece obolele od raka

Pošta Srbije organizovala je danas u PTT muzeju druženje ruskih kosmonauta Sergeja Kud-Sverčkova i Anastasje Stepanove s decom obolelom od raka.Mališani su u organizaciji Fondacije "Zajedno za mlade - prof. dr Danica Grujičić", kao autori 34 likovna rada, učestvovali u medjunarodnom programu Državne korporacije Rusije za kosmičke aktivnosti "Roskosmos" i ruske dobrotvorne organizacije "Jedinstvo" koja pruža psihološku podršku onkološkim bolesnicima.U okviru ovog programa, crteži mališana iz Srbije, zajedno sa radovima dece iz još devet zemalja, našli su se na svemirskim odelima koja su dobila naziv "Sanjar" jer radovi predstavljaju izraze snova i želja malih autora, navodi se u saopštenju Pošte Srbije.Ruski kosmonauti odneli su 9. aprila ova odela na Medjunarodnu svemirsku stanicu, gde ih je dočekao i gost Pošte Srbije, kosmonaut Sergej Kud-Sverčkov, koji je u svemiru boravio od oktobra prošle godine do 17. aprila.Kud-Sverčkov i Stepanova, koja je i istraživač pri Ruskoj akademiji nauka, tokom druženja sa mališanima u PTT muzeju su realizovali radionicu art terapije po programu humanitarne organizacije "Jedinstvo", čiji su oboje ambasadori. Za tu priliku iz Rusije su doneli specijalnu didaktičku opremu, a na kraju radionice mališanima su podelili diplome.Ruski kosmonauti, koji u Srbiji borave u organizaciji Pošte Srbije, prethodno su bili gosti vršioca dužnosti direktora tog javnog preduzeća Zorana Djordjevića, kom ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski kosmonauti se u PTT muzeju družili s decom obolelom od raka

Izvor: N1 televizija, 22.Jun.2021

Pošta Srbije organizovala je u PTT muzeju druženje ruskih kosmonauta Sergeja Kud-Sverčkova i Anastasje Stepanove s decom obolelom od raka.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.