Pošta Srbije izdala filatelističku marku s likom Borislava Pekića povodom 100 godina BBC-ja

Izvor: Beta, 12.Dec.2022, 15:53

Pošta Srbije izdala filatelističku marku s likom Borislava Pekića povodom 100 godina BBC-ja

Javno preduzeće Pošta Srbije izdalo je danas prigodnu filatelističku marku "Srbija- Ujedinjeno Kraljevstvo 100 godina od osnovanja Bi-Bi-Sija (BBC)" u čast sto godina tog medija i 185 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Velike Britanije, sa likom srpskog pisca Borislava Pekića.Na prigodnoj poštanskoj marki, pored Pekića koji je od 1985. godine svake druge nedelje imao rubriku na Bi-Bi-Si radiju čiji sadržaji su kasnije objavljeni kao knjiga "Pisma iz tudjine", nalazi se i lik Džordža Orvela koji je u periodu 1941-1943, kroz nastupe na radiju Bi-Bi-Si bio poznati glas borbe protiv fašizma.Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević rekao je da je BBC jedan od najvećih globalnih emitera radijskog i televizijskog programa i ukazao na značaj ove medijske kuće "poznate po odličnom informativnom programu visokih standarda, vrsnom dokumentarnom programu, legendarnim serijama i odličnim dramama"."Hvala ambasadorki što je prihvatila da na ovaj način bude obeležena godišnjica. Uveren sam da će prijatljstvo izmedju naših zemalja u budućnosti biti vidljivo i da će biti vidljivo na jedan mnogo viši način", rekao je Djordjević i uručio britanskoj ambasadorki Šan Meklaud posebno izdanje maraka.Ambasadorka Šan Meklaud je zahvalila preduzeću Pošta Srbije na tome što je prepoznala godišnjicu BBC-ja "kao jedan od najvažnijih dogadjaja u ovoj godini" i podsetila da ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pošta Srbije izdala filatelističku marku s likom Borislava Pekića povodom 100 godina od osnivanja BBC-ja

Izvor: Danas, 12.Dec.2022

Javno preduzeće Pošta Srbije izdalo je danas prigodnu filatelističku marku "Srbija- Ujedinjeno Kraljevstvo 100 godina od osnovanja Bi-Bi-Sija (BBC)" u čast sto godina tog medija i 185 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Velike Britanije, sa likom srpskog pisca Borislava Pekića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.