Pošta Srbije: U nezakonitom štrajku 68 pošta gde se obezbeđuje minimum procesa rada

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Dec.2019, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pošta Srbije: U nezakonitom štrajku 68 pošta gde se obezbeđuje minimum procesa rada

Pošta Srbije danas je saopštila da su radnici nezakonito obustavili rad u 68 od ukupno 1.536 korporativnih i ugovornih pošta na teritoriji čitave Srbije i da poslovodstvo toj javnog preduzeća spovodi mere kako bi i u tim poštama bio obezbeđen minimum procesa rada.

Kako je navedeno, danas, prvog dana uručivanja penzija na adresu penzionera, sa dovoljnim brojem poštara i dostavljača zaduženo je 54.598 penzija, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i nastaviće se i naredna četiri radna dana, kako je planirano.

Juče je na šalterima pošta isplaćeno više od 140.000 penzija.

Glavni poštansko logistički centar radi optimalno i pošiljke, uključujući i račune Telekoma i Infostana, otpremljene su opštim redom prevoza. Ostale pošiljke se distribuiraju u skladu sa utvrđenim prioritetima, ističe se u saopštenju Pošte Srbije.

Dodaje se da Pošta Srbije, kako ne bi dovela u pitanje obavljanje poverenih poslova od strane države, a koje predviđa Zakon o poštanskim uslugama, preduzima mere za uspostavljanje neometanog procesa rada i da postupa saglasno odredbama Zakona o radu i odredbama Кolektivnog ugovora, kao i Odluci o obezbeđijvanju procesa rada u uslovima otežanog funkcionisanja.

Povodom današnjeg samopovređivanja zaposlenog u pošti u Кraljevu, Pošta je navela da nadležni organi utvrđuje sve okolnosti, a po službenom protokolu zaposleni je hospitalizovan.

"Oštro osuđujemo tendenciozno izveštavanje i deljenje fotografija bolesnog kolege i nadamo se brzom oporavku. Zaposlenom je na raspolaganju psihološka i socijalna pomoć u okviru nadležne Službe za socijalnu zaštitu zaposlenih i zaštitne radionice, kao i socijalnog radnika u radnoj jedinici", piše u saopštenju Pošte.

Ukazano je i da su "netačni tendenciozni i neozbiljni napisi u medijima o angažovanju estradnih ličnosti u Pošti Srbije".

Deo zaposlenih u Pošti Srbije obustavili su rad 2. decembra i nisu prihatili ponudu poslovodstva da ukupna masa zarada od iduće godine bude povećana za 10 odsto i da najveću povišicu dobiju radnici sa najmanjim primanjima.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pošta Srbije: U nezakonitom štrajku 68 pošta gde se obezbedjuje minimum procesa rada

Izvor: Beta, 11.Dec.2019

Pošta Srbije danas je saopštila da su radnici nezakonito obustavili rad u 68 od ukupno 1.536 korporativnih i ugovornih pošta na teritoriji čitave Srbije i da poslovodstvo toj javnog preduzeća spovodi mere kako bi i u tim poštama bio obezbedjen minimum procesa rada.Kako je navedeno, danas, prvog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.