Poslednje saslušanje pred podizanje optužnice protiv izraelskog premijera

Izvor: B92, 07.Okt.2019, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednje saslušanje pred podizanje optužnice protiv izraelskog premijera

Jerusalim -- Izraelsko državno tužilaštvo i advokati premijera Banjamina Netanjahua završavaju u ponedeljak saslušanje pred podizanje niza optužnica protiv njega

Optužnice se podižu u vezi sa korupcijom.

Netanjahuovi advokati stigli su u Ministarstvo pravde u Jerusalimu kako bi prisustvovali četvrtoj i poslednjoh sesiji u tom procesu.

Oni se sastaju sa vrhovnim tužiocem Avihajem Mandelblitom i njegovim timom u pokušaju da izdejstvuju da slučajeva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv Netanjahua budu odbačeni, prenosi AP.

Mandelblit je preporucio podizanje optužnica protiv premijera za prevaru i zloupotrebu poverenja u tri odvojena slučaja, uključujući mito u jednom od njih.

Saslušanje je konačni korak pre donošenja odluke o podizanju formalne optužnice protiv premijera koji je na vlasti više od 13 godina.

Pravni proces protiv Netanjahua dolazi u trenutku kada se on bori za politicko preživljavanje posle drugih izbora ove godine u kojima nije bilo pobednika, navodi AP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.