Posle ustaških majica nova provokacija: Spomenik u obliku velike Hrvatske podignut u centru sela u BiH (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2018, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle ustaških majica nova provokacija: Spomenik u obliku velike Hrvatske podignut u centru sela u BiH (FOTO)

Nove provokacije Knezovića

U selu Broćancu u Bosni i Hercegovini pre dve nedelje je otkriven spomenik lokalnim Hrvatima koji su poginuli u Drugom svetskom ratu i sukobima devedesetih godina prošlog veka.

Pročitajte i:

Spomenik je izrađen prema nacrtu kontroverznog fra Marija Knezovića, a u obliku je jedne od verzija velike Hrvatske.

Knezović je inače došao u centar pažnje javnosti prošle godine kad je organizovao turnir u malom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << fudbalu u Širokom Brijegu, a na kom je pobedila grupa dece koja su bila odevena u majice sa natpisom "Crna Legija".

On se i fotografisao sa dečacima u dresovima "Crne Legije". Radi se o elitnoj zločinačkoj jedinici ustaške vojske nastale za vreme Drugog svetskog rata čiji je zapovednik bio poznati zloglasni Jure Francetić.

Svaki kreten koji svoju djecu dovodi u kontekst Crne legije ne zasluzuje manje nego da mu Francetic bejbi siter bude, a Jasenovac obdaniste. pic.twitter.com/Tn1WX3x7AM

— Bakir Hadžiomerović (@HadziomerovicB) July 1, 2017

Fra Mario Knezović inače je poznat po tekstovima u kojima iznosi negativan stav o Bošnjacima u Bosni i Hercegovini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.