Posle Kosova, UDAR NA VOJVODINU! Po gradovima osvanuli plakati sa UŽASAVAJUĆOM PORUKOM Posle sto godina...

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2018, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle Kosova, UDAR NA VOJVODINU! Po gradovima osvanuli plakati sa UŽASAVAJUĆOM PORUKOM "Posle sto godina..."

U nekoliko gradova u Vojvodini jutros su osvanuli plakati na kojima piše "Posle 100 godina i Hong Kong je rekao doviđenja". Plakate je potpisala organizacija Mlada Vojvodina, a potpis je ilustrovan nazivom organizacije i zvezdom petokrakom.

Plakati su primećeni u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kovačici, Beloj Crkvi, Vršcu, Srbobanu, Vrbasu, Kovačici, Novom Bečeju, Kikindi. Hong Kong bio je 99 godina kolonija Velike Britanije, nakon čega se 1997. godine vratio u okvir Kine, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << specijalni administrativni region.

U Novom Sadu i Vojvodini danas i sutra se brojnim svečanostima u organizaciji vlasti obeležava 100. godišnjica prisajedinjenja Vojvodine Srbiji. Mlada Vojvodina i ranije je bila poznata po sličnim akcijama.

Organizacija Mlada Vojvodina ranije je saopštila da su oni "revolucionarni republikanski pokret", koji nije zvanično registrovan, koji okuplja "mlade iz petnaestak mesta" u Vojvodini, kojima je dosta "kilavih i mlakih autonomaških političara".

Mlada Vojvodina široj javnosti je postala poznata kada je, nakon izbora u španskoj pokrajini Kataloniji i pobede stranaka koje se zalažu za odvajanje te pokrajine od Španije, ispisala grafite "Vojvodina = Katalonija" u više gradova u Vojvodini.

Nakon toga, Mlada Vojvodina se u javnosti oglašavala i putem novih grafita, plakata i saopštenja za javnost, u kojima je oštro kritikovala vlast, zatim Vojvođansku partiju, Vojvođanski klub, Demokratsku stranku, Ligu socijaldemokrata Vojvodine...

Na pitanje da li su separatisti, odnosno da li se zalažu za otcepljenje Vojvodine od Srbije, oni su ranije odgovorili da im se dopada ideja vladajućih katalonskih partija, ali da su ujedno i svesni da je katalonsko pitanje zapravo nacionalno pitanje, dok vojvođansko pitanje to nije, pa je samim tim "teže za rešavanje".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Sad: Plakati sa porukom koja poredi Vojvodinu i Hong Kong

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2018

U više gradova Vojvodine jutros su osvanuli plakati sa separatističkom porukom: "Posle 100 godina i Hong Kong je rekao doviđenja"...Plakate je potpisala organizacija Mlada Vojvodina...Potpis je ilustrovan nazivom organizacije i zvezdom petokrakom...Plakati su primećeni u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kovačici,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.