Poslanik Ferhatović pozvao manjine da učestvuju u popisu stanovništva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2022, 17:09

Poslanik Ferhatović pozvao manjine da učestvuju u popisu stanovništva

Poslanik Jahja Ferhatović, iz Stranke pravde i pomirenja, pozvao je danas sve pripadnike manjinskih zajednica i naroda da se odazovu na popis stanovništva u oktobru, kako bi se, kaže, dobila što realnija sliku o strukturi stanovništva u Srbiji.

On je na konferenciji u holu skupštine pozvao pripadnike manjinskih zajednica i naroda da iskažu sve ono što su karakteristike njihovog identiteta, a pre svega nacionalnu i versku pripadnost i svoj maternji jezik.

Pozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je i sve pripadnike manjina, a posebno Bošnjaka, koji se nalaze u inostranstvu da se odazovu, tako što će u danima popisa biti prisutni na adresama svog prebivališta ili da iskoriste mogućnost, o kojoj je govorila Uprava za dijasporu, po kojoj će postojati poseban sajt za onlajn prijavljivanje i registrovanje za popis.

"Verujemo da će ovaj popis stanovništva pokazati mnoge stvari", rekao je Ferhatović i dodao da se njegov poziv odnosi na celu Srbiju jer, dodao je, Bošnjaka kao građana Srbije i te kako ima i u svim ostalim delovima zemlje ne samo u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši.

Na pitanje kakav je njegov stav po pitanju Evroprajda, Ferhatović je rekao da je i kao čovek i kao narodni poslanik protiv održavanja takvog događaja, jer to nije odlika i karakteristika balkanskog prostora, niti Balkanaca.

"Bez obzira na verske razlike, verujem da se kod nas u svakom smislu neguje patrijarhalno društvo, društvo očuvanja porodice i da to nisu vrednosti koje treba posebno isticati kao primarne u ovoj državi", rekao je Ferhatović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.