Izvor: RTS, 09.Feb.2022, 11:40

Poslanici o sudijama, tužiocima, pa o Aktu o promeni Ustava

Skupština Srbije počela je novu sednicu na čijem je dnevnom redu predlog autentičnog tumačenja odredbe člana 10. stav 1. Zakona o interoperabilnosti železničkog sistema. Za 17 časova zakazana je posebna sednica na kojoj treba da se proglasi Akt o promeni Ustava Srbije.
Na dnevnom redu je i Predlog odluke o prestanku funkcije javnim tužioca, koji je podneo Odbor za pravosuđe, kao i dva Predloga odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva.
Pred poslanicima je i Predlogu odluke o izboru zamenika javnog tužioca, koji je podnelo Državno veće tužilaca, kao i Predlog odluke o razrešenju i imenovanju u Republičku izbornu komisiju, koji je podneo predsednik Narodne skupštine.
Za 17 časova zakazana je posebna sednica na kojoj treba da se proglasi Akt o promeni Ustava Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Poslanici danas biraju 16 novih sudija

Izvor: Danas, 09.Feb.2022

Zamenica predsednika Visokog saveta sudstva Marija Aranđelović Jureša predstavila je narodnim poslanicima predlog imenovanja 13 sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju i pozvala ih da za taj predlog u toku dana glasaju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.