Poslanici o hapšenju prostitutke na ulazu u parlament

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2010, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o hapšenju prostitutke na ulazu u parlament

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije ocenili su danas da hapšenje prostitutke za kojom je sud raspisao potragu zbog profesionalnog bavljenja prostitucijom na ulazu u parlament neće urušiti ugled najvišeg zakonodavnog tela, a neki poslanici istakli su dobru reakciju skupštinskog obezbeđenja.

Mediji su javili da je Suzana P. uhapšena u februaru kada je pokušala da uđe u Skupštinu.

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je da je ta osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zadržana na ulazu u parlament i ocenila da to ne može da naruši ugled skupštine jer svaki građanin, pa i onaj koga traži policija, može da dođe u parlament i traži pomoć za rešenje svog problema.

"Ako je neki poslanik povezan sa osobom koju krivično gone i povezan je u tom krivičnom delu, onda je to za osudu tog poslanika, a ne celog parlamenta", rekla je Kolundžija.

Šefica poslaničke grupe G17 plus Suzana Grubješić rekla je novinarima da u parlament svako može da dođe, jer je skupština najotvorenija institucija, ali da bi neko ušao u parlament neko od poslanika treba da ga prethodno pozove.

"Trebalo bi pažnju usmeriti na to ko je pozvao dotičnu gospođicu i videti kako je ona došla", rekla je Suzana Grubješić.

Šef poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija Branko Ružić rekao je da ne može da polemiše o tako neozbiljnim pitanjima.

"Najvažnije je da je služba obezbeđenja skupštine uradila ono što joj zakon nalaže, a to je da lice koje se nalazi na poternici legitimisano i da se došlo do saznanja da se radi o takvom licu i takvo lice bilo sprečeno da uđe ali i procesuirano", precizirao je Ružić.

Dodao je da takav događaj ne može da utiče ugled Skupštine, ali može uticati na ugled onoga koji je bio taj koji je želeo da bude domaćin toj osobi.

"Ali ne znamo ko je to, kao ni motive za to", rekao je Ružić.

Zamenik šefa poslaničke grupe Nove Srbije Miroslav Markićević rekao je novinarima da je o tome saznao iz medija i da ta osoba sigurno nije išla u njegovu poslaničku grupu.

"Voleo bih da imam više informacija kako su oni (skupštinsko obezbeđenje) procenili da se ta osoba bavi tim zanimanjem. Ako se dotična osoba bavi tim, to naravno da utiče na ugled parlamenta. S druge strane, ja u Odboru za bezbednost nemam nikakve podatke, ja ne znam da li je to tako, znate da u medijima svašta piše pa se ispostavi da nije", rekao je Markićević .

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Aleksandar Martinović, koji je takođe kako je naveo o tome saznao iz medija, rekao je novinarima da nema nikakvih bližih informacija i da bilo dobro da predsednica Skupštine i sekretar izađu u javnost sa nekim konkretnim informacijama i objasne kako je to moguće.

On je rekao da je sigurno da takvi događaji ugrožavaju dostojanstvo parlamenta.

"Rukovodstvo skupštine treba najozbiljnije da se pozabavi ovim i nekim sličnim problemima koji bi eventualno mogao da nastane. Mada nije nemoguće da neko to smišljeno radi da bi dodatno unizio Skupštinu. Ukoliko bude bilo kakvih dokaza da je neko od naših poslanika hteo da posegne za uslugama te dame verovatno će biti sankcionisan, mada sumnjam u to", rekao je Martinović.

Poslanik Liberalno demokratske partije Zoran Ostojić rekao je da ne zna ništa o tome i da ne bi hteo da svoj doprinos sklanjanju mnogo važnijih tema kao sto su krediti, PDV, pregovori sa MMF opskurnim raspravama na temu prostitutke.

On je rekao da ta osoba nije išla u poslanički klub LDP.

Šef poslaničke grupe Napred Srbijo Tomislav Nikolić rekao je da u parlament svaki građanin može da uđe ukoliko ga pozove neki poslanik.

"Sada treba proveriti koji je poslanik primio osobu koja se bavila prostitucijom i da li je to bilo zbog njenog zanata ili da vidi zgradu. Ne mogu da sudim o ovakvim aktima. Za ovo nisam čuo", rekao je Nikolić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.