Poslanici Srpske liste se vratili u Skupštinu Kosova

Izvor: B92, 30.Mar.2017, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici Srpske liste se vratili u Skupštinu Kosova

Poslanici Srpske liste prisustvuju sednici Skupštine Kosova nakon skoro šestomesečnog bojkota.

Povratak u poslaničke klupe pre nekoliko dana najavio je šef Srpske liste Slavko Simić, koji je rekao da se vraćaju kako bi "iskoristili sve mogućnosti za sprečavanje formiranja kosovske vojske i da bi Prištini uskratili izgovore za neformiranje ZSO".

Današnjoj sednici Skupštine, osim srpskih poslanika, prisustvuje i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preneo je Radio KiM.

Na dnevnom redu današnjeg zasedanja među šesnaest tačaka nalazi se i izbor jednog člana Sudskog saveta Kosova iz srpske zajednice.

Na početku sednice predloženo je da se šesta tačka, razmatranje Nacrta zakona o visokom obrazovanju, ukloni sa dnevnog reda, što su podržali i poslanici Srpske liste.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poslanici Srpske liste ponovo u poslaničkim klupama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2017

Poslanici Srpske liste prisustvuju danas sednici Skupštine Kosova nakon skoro šestomesečnog bojkota...Povratak u poslaničke klupe pre par dana najavio je šef Srpske liste Slavko Simić koji je rekao da se vraćaju kako bi "iskoristili sve mogućnosti za sprečavanje formiranja kosovske vojske i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.