Poslanici Evropskog parlamenta pozdravili otvaranje poglavlja sa Srbijom

Izvor: RTS, 08.Jul.2016, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici Evropskog parlamenta pozdravili otvaranje poglavlja sa Srbijom

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je sa poslanicima Evropskog parlamenta, koji su pozdravili najavljeno otvaranje pregovaračkih poglavlja 23 i 24 sa Srbijom i istakli da je važno nastaviti evropske integracije, kao i sprovođenje reformi.
Maja Gojković je u razgovoru sa članovima grupe "Prijatelji Srbije" u EP istakla da je odluka o otvaranju poglavlja 23 i 24 dobra vest za Srbiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopšteno je iz kabineta predsednice Skupštine Srbije.

"To je važna poruka za građane Srbije koji su na proteklim izborima potvrdili većinsko opredeljenje za evropski put naše zemlje", poručila je Gojković i naglasila da će Srbija nastaviti da sprovodi reforme kako bi dostigla evropske standarde za svoje građane, a da EU i države članice odlučuju kada će Srbija i postati član.
Predsednica republičkog parlamenta je naglasila i da formiranje te grupe prijatelja u EP pokazuje da Srbija ima iskrene prijatelje koji žele da pomognu proces evropskih integracija Srbije.
Gojković je podsetila da su u prethodnom skupštinskom sazivu učinjeni značajni napori da se Skupština Srbije što više uključi u proces evropskih integracija i navela da je republički parlament u prethodnom sazivu doneo ukupno 384 zakona i 243 drugih akata, među kojima mnoge reformske zakone i zakone kojima usklađujemo domaće zakonodavstvo sa evropskim.
"Pred novim sazivom Narodne skupštine je veliki i važan posao nastavka započetih reformi, usklađivanja našeg zakonodavstva sa pravom EU, kao i razmatranja pregovaračkih pozicija Srbije za pregovore o članstvu u EU, za koji smo se dobro pripremili", rekla je Gojković.
Predsednik grupe "Prijatelji Srbije" u EP Emilian Pavel izrazio je zadovoljstvo zbog velike podrške evropskim integracijama Srbije u Narodnoj skupštini i očekivanje da će parlament nastaviti sa donošenjem reformskih zakona.
Poslanici su upoznali Gojković sa aktivnostima grupe "Prijatelji Srbije" od formiranja 2015. godine, koje su imale za cilj promovisanje Srbije, a ukazali su i na značaj konkretnih projekata prekogranične saradnje kako bi se dodatno podstakla saradnja u regionu.
U delegaciji grupe "Prijatelji Srbije" su i Franc Bogovič, Edvard Kukan, Tanja Fajon, Andor Deli i Paul Tang.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici EP pozdravili otvaranje poglavlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2016

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je danas sa poslanicima Evropskog parlamenta, koji su pozdravili najavljeno otvaranje pregovarackih poglavlja 23 i 24 sa Srbijom i istakli da je važno nastaviti evropske integracije, kao i sprovodenje reformi...Gojković je u razgovoru sa članovima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Maja Gojković sa poslanicima EP: Srbija ima prijatelje

Izvor: N1 televizija, 08.Jul.2016

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ocenila je da formiranje grupe "Prijatelji Srbije" u Evropskom parlamentu pokazuje da Srbija ima iskrene prijatelje koji žele da pomognu proces evropskih integracija i istakla da je odluka o otvaranju poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa EU dobra vest za Srbiju..."To...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.