Poslanici DS napustili raspravu o ukidanju imuniteta Duliću

Izvor: Blic, 08.Okt.2012, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici DS napustili raspravu o ukidanju imuniteta Duliću

Poslanici Demokratske stranke (DS) izašli su danas posle podne iz sale Skupštine Srbije, koja raspravljala o imunitetu poslanika Olivera Dulića, najavljujući da neće učestvovati u daljoj raspravi i glasanju, jer se Dulić javno odrekao imuniteta.

Poslanici Skupštine Srbije završili su raspravu o ukidanju imuniteta poslaniku DS i bivšem ministru za zastitu životne sredine i prostornog planiranja Oliveru Duliću, o čemu će se izjasniti u 16.45 sati.

Dulić: >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nema potrebe da me policija juri po gradu, pojaviću se gde kažu

- Skupština nije imala potrebe da se sastaje, jer sam se još u subotu javno odrekao poslaničkog imuniteta. Ovo je nepotrebno trošenje državnih resursa čiji je cilj da se napravi cirkus protiv političkog protivnika - izjavio je pred početak sednice Skupštine Oliver Dulić, koga Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti za zloupotrebu službenog položaja, u vreme dok je u prethodnoj vladi bio ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Dulić je danas ponovio da nije kriv i da je sve što je radio kao ministar bilo u skladu sa zakonom.

- Doći ću tamo i hrabro, u skladu sa uverenjem, dostojanstveno izneti odbranu. Ako me zadrže to je je dokaz da se ovo mrcvarenje i maltretiranje nastavlja - rekao je Dulić i ocenio da nema razloga da bude zadržan u policiji jer ni njegovi

saradnici obuhvaćeni procesom nisu zadržani.

Tužilaštvio: Dve saradnice odbile Dulićev zahtev da izdaju dozvole "Nubi"

Bivši ministar životne sredine je dodao da su njegovi advokati u kontaktu sa tužiocem.

- Advokati će me obavestiti gde da se pojavim, nema potrebe da me policija juri po gradu, tamo ću izneti svoju odbranu - rekao je Dulić i dodao da nema ni jednog razloga zbog kojeg bi trebalo da ga zadrže u pritvoru, kao što nisu ni ostalu dvojicu osumnjičenih.

Dulić je na kraju rekao da se dok traje proces više neće obraćati javnosti. Iza njega, tokom obraćanja medijima u Skupštini Srbije, sve vreme su stajali gotovo svi članovi poslaničke grupe DS - Mirko Cvetković, Dušan Petrović, Dragan Šutanovac, Jelena Trivan, Nenad Konstantinović...

DS: Odložiti raspravu, Dulić se sam odrekao imuniteta

Poslanici DS ocenili su danas da Skupština Srbije nema potrebe da raspravlja o ukidanju imuniteta jer se sam Dulić odrekao imuniteta i zatražili odlaganje te rasprave. Na početku rada, šef poslaničke grupe DS-a Dragoljub Mićunović zatražio je odlaganje rasprave u parlamentu o ukidanju imuniteta Duliću zbog najgrubljeg kršenja Poslovnika i zakona prilikom njenog zakazivanja.

Mićunović je kazao da je Poslovnik prekršen jer Dulić nije pozvan na sednicu, a da poslanici DS-a nisu bili pozvani da prisustvuju sednici Administrativnog odbora kada je to skupštinsko telo predložilo ukidanje imuniteta Duliću.

Počela rasprava o ukidanju imuniteta Duliću

Sednica republičkog parlamenta sa samo jednom tačkom dnevnog reda - Predlogom odluke o ukidanju imuniteta Duliću, sazvao je predsednik parlamenta Nebojša Stefanović i to na zahtev skupštinskog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

Policija je pre dva dana pokušala da privede Dulića u njegovoj kući u Subotici po zahtevu Tužilaštva, ali on se tada pozvao na imunitet.

Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja je 6. oktobna, na sednici koja je bila zatvorena za javnost, predložio parlamentu da Duliću ukine imunitet.

Bivši ministar životne sredine izjavio je za "Blic" da je spreman da ostane u pritvoru.

Skidanje imuniteta tražilo je Tužilaštvo zbog vođenja krivičnog postupka, jer postoji osnovana sumnja da su Dulić, ali i njegov bivši pomoćnik Nebojša Janjić i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja u vezi izdavanja dozvole slovenačkoj firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova duž puteva u Srbiji i tom prilikom prekršili zakon.

Dulić je pre dva dana, pošto je policija pokušala da ga privede, održao i konferenciju za novinare u Skupštini Srbije, gde je rekao da se protiv njega vodi politički proces, kao i da nije prekršio zakon.

On je tada objasnio i da se prilikom pokušaja privođenja pozvao na imunitet kako bi imao priliku da se obrati javnosti, ali da se više neće pozivati na imunitet.

Povezane vesti: Skupština u ponedeljak o Dulićevom imunitetu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završena rasprava o Duliću, izjašnjavanje u 16.45 sati

Izvor: Blic, 08.Okt.2012

Poslanici Skupštine Srbije završili su danas raspravu o ukidanju imuniteta poslaniku DS i bivšem ministru za zastitu životne sredine i prostornog planiranja Oliveru Duliću, o čemu će se izjasniti u 16.45 sati...Ukidanje imuniteta Duliću jedina je tačka dnevnog reda prve sednice jesenjeg zasedanja,...

Nastavak na Blic...

Duliću ukinut imunitet!

Izvor: Akter, 08.Okt.2012

Skupština Srbije ukinula je imunitet poslaniku DS-a i bivšem ministru za zastitu životne sredine i prostornog planiranja Oliveru Duliću

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.