Poruka majke male Minje: Ovo je možda najlepša vest koju sam čula

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 10:03

Poruka majke male Minje: Ovo je možda najlepša vest koju sam čula

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da će država pomoći roditeljima dece obolele od SMA, nižu se pozitivne reakcije.

"Mi ćemo ove godine, od današnjeg dana do kraja godine, za retke bolesti i za lečenje retnih bolesti i lečenje u inostranstvu uložiti 30 novih miliona evra", rekao je Vučić.

Prošle godine se čitava Srbija angažovala da pomogne maloj Minji Matić, organizujući brojne akcije i manifestacije sa ciljem da se sakupi skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva i po miliona dolara za njeno lečenje u Americi, piše Ali i navodi da se mala Minja sada u potpunosti oporavila.

"Za našu decu je najznačajnija informacija da će imati finansijskih sredstava za lečenje u inostranstvu i za taj lek koji je porodicama nedostižan kada njihovo dete dobije dijagnozu SMA ili neke druge retke, progresivne bolesti. Tokom naše borbe da prikupimo sredstva bilo je potrebno četiri meseca da Minji obezbedimo lek, a za isti se borilo i tri druge porodice", rekla je Minjina mama Živka.

"Takve borbe su teške, porodice prolaze kroz strah i očaj jer je svaki dan važan i nosi rizik za ta mala bića. Izuzetno me raduje informacija da će svako dete po rođenju biti testirano na SMA, kao i da će na godišnjem nivou biti odvojeno trideset miliona evra za njihovo lečenje u inostranstvu. Pozdravljam odluku države da stane iza svoje dece, ovo je možda u najlepša vest koju sam čula poslednjih godina", poručuje ona, a prenosi Alo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.