Poruka Matisa poslednjeg radnog dana

Izvor: B92, 31.Dec.2018, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka Matisa poslednjeg radnog dana

Vašington -- Američki ministar odbrane Džim Matis pozvao, poslednjeg dana na toj funkciji, sve zaposlene u Pentagonu da štite zemlju i čvrsto ostanu pri svojim principima.

Matis, koji je podneo ostavku zbog neslaganja s predsednikom Donaldom Trampom oko niza pitanja, uključujući američko povlačenje iz Sirije, rekao je da je uveren da će zaposleni u Pentagonu ostati verni zakletvi da će braniti Ustav i štititi američki način života, prenosi Asošiejted pres.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Naše ministarstvo je dokazalo da je na najvišem nivou u najtežim vremenima. Zato verujte u našu zemlju i držite se svojih principa, budite uz naše saveznike, ujedinjeni protiv naših neprijatelja", kazao je Matis.

Matis je podneo ostavku 20. decembra, a danas je radio u Pentagonu i pripremao se da u ponoć preda dužnost svom zameniku Patriku Šenehenu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.