Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Dec.2018, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matis poslednjeg dana pozvao zaposlene u Pentagonu da štite svoju zemlju

Američki ministar odbrane Džim Matis pozvao je danas, poslednjeg dana na toj funkciji, sve zaposlene u Pentagonu da štite svoju zemlju i da čvrsto ostanu pri svojim principima.

Matis, koji je podneo ostavku zbog neslaganja s predsednikom Donaldom Trampom oko niza pitanja, uključujući američko povlačenje iz Sirije, rekao je da je uveren da će zaposleni u Pentagonu ostati verni zakletvi da će braniti Ustav i štititi američki način života, prenosi Asošiejted pres. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

"Naše ministarstvo je dokazalo da je na najvišem nivou u najtežim vremenima. Zato verujte u našu zemlju i držite se svojih principa, budite uz naše saveznike, ujedinjeni protiv naših neprijatelja", kazao je Matis.

Matis je podneo ostavku 20. decembra, a danas je radio u Pentagonu i pripremao se da u ponoć preda dužnost svom zameniku Patriku Šenehenu.

Tramp je izabrao Šenehena kao privremeno rešenje za ministra odbrane dok ne odluči koga će postaviti na čelo Pentagona.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poruka Matisa poslednjeg radnog dana

Izvor: B92, 31.Dec.2018

Vašington -- Američki ministar odbrane Džim Matis pozvao, poslednjeg dana na toj funkciji, sve zaposlene u Pentagonu da štite zemlju i čvrsto ostanu pri svojim principima...Matis, koji je podneo ostavku zbog neslaganja s predsednikom Donaldom Trampom oko niza pitanja, uključujući američko povlačenje...

Nastavak na B92...

Matis zaposlenima u Pentagonu: Štitite zemlju

Izvor: Blic, 01.Jan.2019, 01:22

Odlazeći američki ministar odbrane Džejms Matis pozvao je danas sve zaposlene u Pentagonu da štite zemlju i čvrsto ostanu pri svojim principima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.