Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Apr.2018, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portal: U Smederevu od 2010. podneto 38 tužbi za mobing, a usvojeno šest

Od stupanja na snagu Zakona o zaštiti od zlostavljanja na radu 2010, Višem sudu u Smederevu podneto je 38 tužbi za mobing, od kojih je šest usvojeno, dve su odbijene, 12 je odbačeno ili su povučene dok se po ostalim postupa, preneo je danas portal Podunavlje.info.

Višem sudu u Smederevu prve tužbe za mobing podnete su u 2014, tokom koje su sva četiri predmeta pravosnažno rešena dok je 2015. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << podneto deset tužbi i sve su pravosnažno rešene.

U 2016. godini podneto je četrnaest tužbi za mobing, od kojih je 11 pravosnažno završeno, a tri postupka su još uvek u toku dok je tokom 2017. podneto osam tužbi, po kojima je postupak pravosnažno okončan u dva predmeta, a šest je još uvek u toku.

Od početka 2018. godine primljene su dve tužbe za zlostavljanje na radu koje do sada nisu rešene.

Po odredbama Zakona o zaštiti zlostavljanja na radu, ono predstavlja svako aktivno ili pasivno ponašanje prema zaposlenom ili grupi zaposlenih kod poslodavca koje se ponavlja, a koje za cilj ima ili predstavlja povredu dostojanstva, ugleda, ličnog i profesionalnog integriteta, zdravlja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.