Portal: Opština dala 220.000 dinara RTV Braničevo koje nema u registru medija

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2018, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portal: Opština dala 220.000 dinara RTV Braničevo koje nema u registru medija

Opština Malo Crniće opredelila je milion dinara za osam projekata na ovogodišnjem konkursu za sufinansiranje projekata od javnog interesa u oblasti informisanja, od čega je oko 370.000 dinara dodeljeno udruženju građana i jednoj RTV koja ne postoji u registru medija, koji imaju istog vlasnika, odnosno zastupnika.

Po navodima požarevačkog portala Radio Bum 93, medija centru Braničevo iz Petrovca na Mlavi dodeljeno je 220.000 dinara a Udruženju ljubitelja turizma i ekologije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "Akademac" iz Beograda 150.000 dinara.

Njihov zastupnik je Vladan Kostić iz Beograda, autor turističkih reportaža i emisija.

U okviru Braničevo medija centra, čiji je Kostić zastupnik, funkcioniše Radio-televizija Braničevo za koju nije jasno da li postoji u registru medija, preneo je Radio Bum 93.

Navodi se i da na sajtu Agencije za privredne registre po nazivu preduzeća, kao ni po nazivu samog medija nije moguće pronaći RTV Braničevo i da u rešenju opštinske komisije o raspodeli novca nije jasno da li Udruženje ljubitelja turizma i ekologije "Akademac" ima u svom sastavu produkciju preko koje bi se realizovao odobreni medijski projekat.

U dokumentu opštine Malo Crniće nisu navedeni konkretni projekti za koje je dodeljen novac iz opštinskog budžeta, već samo nazivi učesnika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.