Porota joj ispunila želju: Devojka je koja ubila momka može da dobije smrtnu kaznu

Izvor: Blic, 16.Maj.2013, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porota joj ispunila želju: Devojka je koja ubila momka može da dobije smrtnu kaznu

Porota koja je u Feniksu u Arizoni osudila Džodi Erijas za ubistvo svog dečka Trevisa Aleksandra 2008. godine, danas je odlučila da ona može da dobije smrtnu kaznu. Erijas je pre 10 dana izjavila da bi više volela smrtnu kaznu od doživotne robije. Džodi Erijas osuđena je za ubistvo svog dečka Trevisa Aleksandra 2008. godine

Zakon u Arizoni predviđa da porota mora da donese odluku da li neko ispunjava uslove za smrtnu kaznu.

U ovom slučaju, smrtna kazna je primerena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zato što je Džodi Erijas ubila Aleksandra na “izuzetno gnusan, surov i izopačen način” - što su kriterijumi koji moraju da budu ispunjeni kako bi nad nekim bila izvršena smrtna kazna, ocenila je porota.

Devojka osuđena za ubistvo dečka traži za sebe smrtnu kaznu umesto doživotne robije

Erijas (32) optužena je da je četvrtog juna 2008. godine 30 puta zabila nož u Aleksandra (30), pucala mu u glavu i prerezala mu vrat od uva do uva u njegovoj kući u Mesi. Erijas je svedočila da su ona i Aleksander (37) pre ubistva vodili ljubav sve žešćim tempom, a da ju je on vezao za krevet, izvrnuo joj ruku i presamitio je preko stola radi analnog seksa, koji je snimao.

Porota sastavljena od osam muškaraca i četiri žene mesecima je slušala jezivo svedočenje i razmatrala je 15 sati pre nego što ju je osmog maja proglasila krivom za prvostepeno ubistvo.

Ispovest Džodi Arijas: Kako su nasilne seksualne orgije dovele do toga da ubijem svog dečka

- Poslednje što je video pre nego što je izgubio svest... bilo je sečivo koje će mu biti zariveno u grlo. A poslednje što je osetio pre nego što je napustio ovaj svet bio je bol... Da bi bila sigurna da ga je ubila, nije prestajala da ga ubada - rekao je tužilac Huan Martinez.

U jednom trenutku, Martinez je rekao da je Aleksandrovo umiranje trajalo oko dva minuta. Zatim je pozvao prisutne da sede i ćute oko dva minuta.

- Da li vam ovo deluje kao kratko vreme? Ne - rekao je posle toga.

U sledećoj fazi suđenja porota će odlučivati o tome da li će Arijasova biti osuđena na smrt. U ovoj fazi, tužilaštvo može da dostavi dodatne dokaze, a odbrana može (i ne mora) da dostavi dokaze o olakšavajućim okolnostima. Porota će verovatno saslušati svedočenja žrtvinih rođaka, a možda i svedočenje Džodi Erijas, ili članova njene porodice. U Arizoni je jedna žena poslednji put pogubljena 1930. godine

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.