Porodice napuštaju kuće na klizištu kod Trgovišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2010, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodice napuštaju kuće na klizištu kod Trgovišta

TRGOVIŠTE - U selu Zlodovce, četiri kilometra severno od Trgovišta, u dolini rečice Tripušnice, kližište je prisililo devet porodica sa 30 članova da napuste svoje domove.

"Od obilnih kiša pokrenulo se čitavo brdo na kome je mahala Zlodovce. Zbog toga su domove napustili svi stanovnici sela i trenutno se smestili kod rođaka, jer lokalna zajednica nema mogucćosti da im obezbedi bilo kakav smeštaj", rekao je Tanjugu zamenik predsednika opštine Milorad Nikolić.

Meštane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji preko dana ipak obavljaju poljoprivredne i druge poslove, juče su u selu posetili narodni poslanici Demokratske stranke, Goran Stefanović iz Vrabnja i Slavoljub Stajković iz Surdulice.

"Ovim ljudima moramo pomoći. Niko od njih, a tu su tri generacije, ne želi ni po koju cenu da napusti mahalu. To je dobro i zbog toga su sada Vlada i nadležna ministarstva na potezu", kaže poslanik Stefanović.

Njihovi stambeni objekti su do te mere neupotrebljivi i dalje u opasnosti jer se kližište nije smirilo, što je nateralo opštinskog građevinskog inspektora da svakoj porodici uruči rešenje o iseljenju.

Čelnici lokalne vlasti u Trgovištu kažu da je jedini izlaz u ovom trenutku da se sredstvima Republike, ugroženim oporodicama, na lokaciji koja je blizu njihovh imanja, sagrade montažni objekti od po 50-ak kvadrata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.