Porastao broj zaraženih u srpskim sredinama na Kosovu, nove mere Kriznog štaba na severu

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jun.2020, 13:48

Porastao broj zaraženih u srpskim sredinama na Kosovu, nove mere Kriznog štaba na severu

Krizni štabovi srpskih opština na severu Kosova odlučili su danas da zbog naglog porasta broja obolelih od koronavirusa otkažu sve aktivnosti koje podrazumevaju okupljanje većeg broja ljudi, na zatvorenom i otvorenom prostoru i ograniče rad ugostiteljskih objekata do 23 časa.

"Prilikom obavljanja delatnosti vlasnici ugostiteljskih objekata obavezni su da poštuju mere koje podrazumevaju da udaljenost stolica bude minimum metar i po i da za stolom mogu da sede najviše četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << osobe, osim ako nisu u pitanju članovi iste porodice. Posetiocima u svakom trenutku moraju biti dostupna sredstva za dezinfekciju, osoblje treba da bude opremljeno zaštitnim maskama i rukavicama, zabranjeno je služenje za šankom...", navedeno je u odluci.

Na sednici Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici, kome su pored čelnika opštine prisustvovali i predstavnici zdravstvenih ustanova i policije, rečeno je da u srpskim sredinama na Kosovu ima 15 novih slučajeva zaraze, pa je ukupan broj inficiranih od početka pandemije 134.

Od 15 novozaraženih, 12 slučajeva je registrovano na severu Kosova a troje su iz opština južno od Ibra.

Tri pacijenta leče se u KBC Kosovska Mitrovica dok se ostali nalaze u kućnoj izolaciji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nagli porast broja obolelih i na severu Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2020

Posle tri nedelje bez novoobolelih, ovih dana ponovo su registrovane osobe pozitivne na korona virus na severu Kosova i Metohije...U srpskim sredinama ima 15 novih slučajeva zaraze...Dvanaest slučajeva je registrovano na severu KiM, a troje su iz opština južno od Ibra...Šest pacijenata je u bolnici...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.