Popović i Bratić: Srbija i Crna Gora bratske države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2021, 20:37

Popović i Bratić: Srbija i Crna Gora bratske države

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se danas u Beogradu sa ministarkom prosvete, nauke, kulture i sporta Crne Gore, Vesnom Bratić, i tom prilikom istakao da su Srbija i Crna Gora bratske države.

„Ovo je period velike obnove državnih veza dve prijateljske i bratske zemlje. To je velika pobeda svih onih koje vodi ljubav i sloga, a poraz onih koji su mislili da silom mogu da odvoje naše narode i prekinu odnose naše dve zemlje“, rekao je Popović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, on je istakao da je Vlada Srbije spremna da podrži sve zajedničke inicijative sa Vladom Crne Gore i da je prirodno da dve zemlje sarađuju najbliže u regionu.

Popović je izrazio zahvalnost ministarki Bratić, koja boravi u poseti Srbiji, na naporima koje ulaže u to da se u lektire u Crnoj Gori ponovo uvrste srpski pesnici i pisci koji su prethodnih godina uklonjeni iz nastavnog programa.

„Hvala Vam za sve što činite da se srpski narod i Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori osećaju zaštićeno i poštovano. To je politika koja doprinosi razvoju prosperitetnih odnosa između naše dve zemlje“, rekao je Popović.

Ministarka Bratić, kako je saopšteno iz kabineta ministra Popovića, istakla je da između Srbije i Crne Gore vlada bratska i sestrinska ljubav.

Ona je navela da Crna Gora baštini tradiciju nasleđenu od svojih predaka, a da je u toj tradiciji uvek postojala ljubav prema Srbiji.

Ministarka Bratić je istakla da je Vlada Crne Gore spremna za razvoj najboljih bilateralnih odnosa sa Srbijom i tom prilikom pozvala ministra Popovića da poseti Crnu Goru.

Popović i Bratić razgovarali su o mogućnosti formiranja zajedničkog fonda za podsticanje inovacija za mlade inovatore i preduzetnike iz Srbije i Crne Gore, kao i o mogućnosti da se stručnjaci iz Crne Gore u većoj meri uključe u razvoj projekata u oblasti inovacija i visokih tehnologija koji se realizuju u Republici Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bratić i Popović: Intenzivnija saradnja dvije zemlje za dobro svih građana

Izvor: Vostok.rs, 14.Maj.2021, 12:12

U nastavku svoje zvanične posjete Srbiji, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, prof. dr Vesna Bratić, koja predvodi delegaciju Vlade Crne Gore, održala je sastanak sa Nenadom Popovićem, ministrom bez portfelja Vlade Republike Srbije zaduženim za inovacije i tehnološki razvoj. „Nadam...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.