Popović: Proširiti pristanište u Beogradu

Izvor: Blic, 11.Feb.2014, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Proširiti pristanište u Beogradu

Prvi na listi Demokratske stranke Srbije za Beograd Aleksandar Popović rekao je danas da se ta stranka zauzima da Grad preuzme pristanište od Luke Beograd i proširi pristanište kako bi se omogućio dolazak većeg broja turista brodovima.

Kako se navodi u saopštenju DS S-a, Popović je danas obišao deo pristaništa na kome pristaju strani brodovi sa turistima.

- U 2013. godini je 500 stranih brodova pristalo u Beograd, a naš glavni grad je posetilo 63.000 stranih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << turista. To bi moglo da izgleda kao impresivan podatak, ali ne treba zaboraviti da je, od svih velikih gradova na Dunavu, Beograd grad sa najmanjim brojem stranih turista koji su se sa Dunava iskrcali na njegove obale - rekao je funkcioner DS S.

Prema njegovim rečima, pristanište bi moglo da bude prošireno uz javnoprivatno partnerstvo, odnosno, uz učešće stranog partnera.

Kandidat DSS-a za gradonačelnika naglasio je da turističke organizacije Beograda i Srbije moraju da nađu načina, uz saradnju sa stranim turoperaterima, da se produži boravak turista u Beogradu i okolini, kako bi turizam zabeležio veći prihod.

- Time bi se veća količina novca slila i u gradski i u republički budžet i time bi se otvorila nova radna mesta - naveo je Popović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.