DSS o zajedničkim ulaganjima sa Rusijom

Izvor: RTS, 12.Feb.2014, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS o zajedničkim ulaganjima sa Rusijom

Kada DSS dođe na vlast omogućiće zajednička ulaganja Srbije i Rusije u izgradnju centara za izvoz srpske robe na rusko tržište, kaže potpredsednik te partije Nenad Popović.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbija (DSS) Nenad Popović rekao je danas da će ta stranka, kada dođe na vlast, omogućiti zajednička ulaganja Srbije i Rusije u izgradnju centara za izvoz srpske robe na rusko tržište.

Kako prenosi DSS, Popović se sreo sa ministrom poljoprivrede Ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Federacije Nikolajem Fjodorovim, a na sastanku je ocenjeno da bi se preko takvih logističko-distributivnih centara u Srbiji, kako bi srpska roba na rusko tržište mogla "plasirati brže, organizovanije i u većem obimu".

Ruski ministar poljoprivrede Nikolaj Fjodorov ocenio je da se srpski poljoprivredni proizvođači "sve više orijentišu ka tržištu Rusije".

"Naša saradnja u oblasti poljoprivrede ima veliki potencijal, a to najbolje govori podatak da izvoz srpskih poljoprivrednih proizvoda u Rusiju svake godine raste", rekao je ruski ministar.

Fjodorov je izrazio očekivanje da će se taj trend nastaviti i u budućnosti, jer Rusija želi što "bližu i sadržajniju saradnju sa bratskom Srbijom".

Nenad Popović je tokom posete Moskvi posetio i jedan od najvećih svetskih sajmova prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda "Prodekspo 2014." na kojem učestvuje i 12 proizvođača iz Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

N.Popović: Biće centri za izvoz srpske robe u Rusiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2014

Potpredsednik Demokratske stranke Srbija (DSS) Nenad Popović rekao je danas da će ta stranka, kada dođe na vlast, omogućiti zajednička ulaganja Srbije i Rusije u izgradnju centara za izvoz srpske robe na rusko tržište.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

DSS: Privredna saradnja s Rusijom

Izvor: B92, 12.Feb.2014

Beograd -- DSS obećava da će, kada dođe na vlast u Srbiji omogućiti izgradnju distributivnih centara za plasman poljoprivrednih proizvoda na rusko tržište...Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović je rekao u Moskvi da će ta stranka omogućiti zajednička ulaganja Srbije i Rusije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.