Popović Ivković: Đilas kršio mere, a danas bi da zatvori Srbiju

Izvor: B92, 13.Nov.2020, 18:14

Popović Ivković: Đilas kršio mere, a danas bi da zatvori Srbiju

Članca Predsedništva SNS Biljana Popović ocenila je da lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas danas bez imalo srama predlaže mere i zatvaranje Srbije.

Kako je navela, Đilas je pre samo nekoliko meseci, u jeku borbe protiv kovida 19, tražio da se "ne zatvara i ne maltretira narod", kršeći i sam mere Kriznog štaba.

Popovićeva je, reagujući na Ðilasov predlog mera za borbu protiv širenja koronavirusa, primetila da se lider SSP-a pre nekoliko meseci podsmevao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << merama Kriznog štaba, pozivao građane na neposlušnost, organizovao proteste i činio sve da, kako je istakla, unese sumnju u ispravnost i iskrenu posvećenost stručnjaka.

Ona je u saopštenju navela da Ðilas, pozivajući se na "nekakav krizni štab", predlaže svoje mere i zatvaranje Srbije i da u tom kontekstu pominje predsednika Aleksandra Vučića iako, napominje Popovićeva, mere ne donosi on, već Krizni štab.

Ona je primetila da Ðilas, za kojeg kaže da nikada nije objasnio kako je od 74.000 evra stekao imovinu od 25 miliona evra, sebi daje za pravo da deli lekcije drugima i da se meša u ono što nije njegov posao.

Istakla je da se za razliku od vremena kada je Ðilas bio na vlasti, danas ulaže u zdravstvo, medicinsku opremu, da se grade bolnice i poštuju svi zaposleni u zdravstvu i njihov doprinos u borbi protiv epidemije.

Navela je da je na početku pandemije Srbija bila među retkim zemljama koja je imala dovoljno maski, respiratora, lekova i dezinfekcionih sredstava.

Biljana Popović je dodala da se u vreme Ðilasa brinulo samo o sopstvenom džepu i da se što više okoriste oni koji su na vlasti, dok Srbija, kako kaže, danas ima domaćina, predsednika Aleksandra Vucica.

Ðilas je danas u videu objavljenom na stranici SSP, predložio mere za borbu protoiv epidemije pozivajući se na preporuke lekara koji su potpisali zahtev za promenu Kriznog štaba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.