Sveštenik pretio novinaru da će proći kao Ćuruvija

Izvor: Blic, Beta, 04.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveštenik pretio novinaru "da će proći kao Ćuruvija"

Sveštenik Vlastimir Zlatić (57) iz rudničkog sela Šilopaj pretio je jednom novinaru "da će proći kao (Slavko) Ćuruvija" jer je objavio da je Zlatić na Uskrs pretukao svoju ljubavnicu.

Kako je danas saopšteno u policiji, Zlatić je, na Svetski dan slobode medija, pozvao novinara "Kurira" i "Glasa javnosti" Zorana Marjanovića i rekao mu: "Đubre jedno, pokazaću ti pištolj i proćićeš kao Ćuruvija", zbog tekstova o tome kako je Zlatić pretukao svoju ljubavnicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Milku R. (38) iz Kruševca. Marjanović je Zlatića prijavio policiji koja je odmah obavila razgovor sa sveštenikom i postupak po toj prijavi je u toku.

Član Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije (UNS) Petar Jeremić danas se sastao sa komandirom Policijske stanice u Gornjem Milanovcu Dušanom Markovićem povodom tog slučaja.

Jeremić je agenciji Beta rekao da je UNS uputio pismo žičkom vladici Hrizostomu sa molbom da utiče na zaštitu novinara i da objasni Zlatićeve pretnje.

Meštani rudničkih sela odavno su tražili zaštitu od crkvenih vlasti jer je sveštenik Zlatić pre desetak godina u kafani potezao pištolj na jednog čoveka. Policija mu je posle tog incidenta u kafani uzela pištolj. Zlatić je prošle godine na Svetog Savu, u crkvenom domu, sekirom nasrnuo na grupu vernika.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pretnje zbog teksta

Izvor: Danas, 04.Maj.2009

Sveštenik Vlastimir Zlatić(57) iz rudničkog sela Šilopaj pretio je jednom novinaru „da će proći kao (Slavko) Ćuruvija“ jer je objavio da je Zlatićna Uskrs pretukao svoju ljubavnicu. Kako je juče saopšteno u policiji, Zlatićje, na Svetski dan slobode medija, pozvao novinara Kurira i Glasa...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.