Proći ćeš kao Ćuruvija

Izvor: Glas javnosti, 05.Maj.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proći ćeš kao Ćuruvija

GORNJI MILANOVAC - Sveštenik Vlastimir Zlatić (57) iz rudničkog sela Šilopaj pretio je novinaru Glasa javnosti i Kurira Zoranu Marjanoviću „da će proći kao (Slavko) Ćuruvija“ jer je objavio da je Zlatić na Vaskrs pretukao svoju ljubavnicu.

Kako je juče saopšteno u policiji, Zlatić je na Svetski dan slobode medija pozvao novinara Zorana Marjanovića i rekao mu: „Đubre jedno, pokazaću ti pištolj i proći ćeš kao Ćuruvija!“

Prvi put je sveštenik to uradio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << 30. aprila, na dan objavljivanja teksta u Glasu javnosti, a pretnja je ponovljena i 3. maja, na Svetski dan slobode medija, kada je pop Vlasta telefonom poručio novinaru Marjanoviću da će mu „pokazati pištolj i da će proći kao Ćuruvija“.

SVEŠTENIK S PIŠTOLJEM

Meštani rudničkih sela odavno su tražili zaštitu od crkvenih vlasti jer je sveštenik Zlatić pre desetak godina u kafani potezao pištolj na jednog čoveka. Policija mu je posle tog incidenta u kafani uzela pištolj. Zlatić je prošle godine na Svetog Savu, u crkvenom domu, sekirom nasrnuo na grupu vernika.

Ovoga je djavo odavno uzeo pod svoje.Neka skine mantiju i ne sramoti Pravoslavnu veru.Pravi kreten od coveka.Kafana mu je bliza srcu nego CQrkva , ruzna rec nego lepa a i batine .Pretnje us posebno nesto.Dopduse medju nasin popovima je bilo spijuna .Izgleda da je i ovaj jedan od n evernika i izigrava kauboja u sred Srbije.To treba samo sutnuti u stranjicu niz provaliju.Bozije seme sigurno nije.

Zamolio bih vas da ovaj slučaj ,,približite" čitaocima tako što će se do kraja rasvetleti kako se držao ovaj sveštenik. Drugo, neophodan je kontakt sa Žičkom eparhijom ne bi li se izbegao utisak (naročito kod bogmrzaca i svih onih koji non stop pljuju po Crkvi) da sveštenici, eto tako, gotovo redovno dižu sekire na vernike i šamaraju ljubavnice.

I konačno, ne želeći da vas etiketiram, indikativno je kako se uvek piše u najlošijem smislu o sveštenstvu SPC. Ja davno nisam zapazio članak (ni u jednom dnevnom listu) o sastradavanju Crkve sa njenim vernicima, o posvećivanju sveštenika svojim vernicima, pomaganju u svakojakoj bolesti i nevolji, a tako je Gospod dao mnogo svetlih primera, naročito u Žičkoj eparhiji. Šta fali vašem tekstu? Epilog.

Pozdrav i svako dobro od Gospoda vašoj redakciji i svim zaposlenima.

Srpska pravoslavna crkva se mora osloboditi prdofila, kriminalaca i bahatih silnika u svojim redovima. Ovo nije izdvojen slucaj. Mnogo se namnozilo nemorala medju svestenstvom. Pred tim se ne sme zatvarati oci.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.