Ponovo uhapšen Endrju Tejt

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 09:58

Ponovo uhapšen Endrju Tejt

On i njegov brat pali u srpskom komšiluku.

Kontroverzni influenser Endrju Tejt i njegov brat Tristan uhapšeni su u Rumuniji zbog sumnje da su počinili seksualno nasilje.

Braća su sinoć uhapšena po nalogu za hapšenje koji je izdala Velika Britanija. Endrju i Tristan negiraju zločine koji im se stavljaju na teret.

Braća se suočavaju sa optužbama za silovanje i trgovinu ljudima u Rumuniji, gde žive, a prethodno su bili u zatvoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a kasnije u kućnom pritvoru od kada su pritvoreni u decembru 2022.

#BREAKING Romania detains Andrew Tate over UK sex abuse charges: police pic.twitter.com/Ooxobrdtat

— AFP News Agency (@AFP) March 12, 2024

Podsetimo, Tejtu je uvažena žalba u avgustu 2023. da bude pušten iz kućnog pritvora dok čeka suđenje.

Braća Tejt su prvi put uhapšena u svojoj kući u Bukureštu 2022. godine. Oni su 31. marta naredne godine prebačeni iz zatvora u kućni pritvor po odluci rumunskog sudije.

U optužnici se navodi da su četvorica optuženih 2021. godine formirali organizovanu kriminalnu grupu za trgovinu ljudima u Rumuniji, ali i u drugim zemljama, uključujući SAD i Veliku Britaniju.

U njemu se navode imena sedam žrtava za koje se navodi da su ih braća Tejt regrutovala lažnim obećanjima o ljubavi i braku.

Očekuje se da će suđenje trajati nekoliko godina.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf.rs

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.