Ponoš: Ja sam Srbin iz Krajine, hrvatsko državljanstvo imam po rodjenju

Izvor: Beta, 04.Feb.2022, 10:10

Ponoš: Ja sam Srbin iz Krajine, hrvatsko državljanstvo imam po rodjenju

Kandidat ujedinjene opozicije za predsednika Srbije Zdravko Ponoš izjavio je da hrvatsko državljanstvo nije nešto što su on i stotine hiljada Srba rodjenih u Hrvatskoj trebali da traže već, kako je naveo, jednostavno imaju po svom rodjenju."Ja sam Srbin iz Krajine, rodjen sam u Kninu. Proveo sam detinjstvo i odrastao u selu Golubić pored Knina. To je selo čiji nekadašnji meštani imaju državljanstvo Hrvatske. Za sve nas, nekoliko stotina hiljada Srba rodjenih u Hrvatskoj, hrvatsko državljanstvo nije nešto što smo mi trebali da tražimo već nešto što jednostavno imamo po svom rodjenju", naveo je Ponoš za današnje izdanje lista Nova.Bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije odbacio je navode predstavnika vlasti da je "NATO general".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ĐILASOVI MEDIJI SE PREVARILI PA PO PRVI PUT OBJAVILI ISTINU: Ponoš ima hrvatski pasoš da bi se lakše švrćkao po svetu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2022

Važno je istaći da, za razliku od stotina hiljada Srba koje su Hrvati nemilosrdno proterali u Oluji, Zdravko Ponoš nije nikakav mučenik, već čovek kojeg je sudbina uvek milovala..Portal Direktno koji se nalazi u vlasništvu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i potpredsednice ove partije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.