Izvor: Luftika.rs, 04.Feb.2022, 19:02

Ponoš: Ja sam Srbin iz Knina, hrvatsko državljanstvo imam po rođenju i ponosan sam na svoju karijeru

Kandidat ujedinjene opozicije za predsednika Srbije, general Zdravko Ponoš, reagovao je na komentare pristigle iz redova vlasti da je svojevremeno molio za hrvatsko državljanstvo, a koji su za cilj imali njegovu diskreditraciju.
– Ja sam Srbin iz Krajine, rođen sam u Kninu. Proveo sam detinjstvo i odrastao u selu Golubić pored Knina. To je selo čiji nekadašnji meštani imaju državljanstvo Hrvatske. Za sve nas, nekoliko stotina hiljada Srba rođenih u Hrvatskoj, hrvatsko državljanstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << nije nešto što smo mi trebali da tražimo već nešto što jednostavno imamo po svom rođenju – naveo je Ponoš za današnje izdanje lista Nova.
Bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije odbacio je i optužbe vlasti da je “NATO general”.
– Školovao sam se u našoj zemlji i van nje. Neke od zemalja u kojima sam se školovao su bile NATO zemlje. Dosta sam radio na uspostavljanju međunarodne vojne saradnje, ne samo kroz program Partnerstvo za mir i na multilateralnom planu, već i bilateralno sa mnogim zemljama. Neke od njih su bile u NATO ali sam dosta uradio i na uspostavljanju vojne saradnje sa Rusijom i Kinom i ponosan sam na to – naveo je Ponoš.
„Ujedinjena Srbija“ predstavila kandidate: Ponoš, Tepić i Janković najavili pobedu na izborima

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.