Poništena smrtna kazna Mušarafu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2020, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poništena smrtna kazna Mušarafu

Viši sud u Lahoreu poništio je danas smrtnu kaznu izrečenu prošlog meseca bivšem pakistanskom predsedniku Pervezu Mušarafu.

Mušaraf je u odsustvu 17. decembra osuđen na smrtnu kaznu zbog izdaje i kršenja ustava.

Viši sud u Lahoreu je, međutim, presudio da je specijalni sud oformljen za suđenje bivšem predsedniku nelegalan.

"Današnjom sudskom odlukom poništena je smrtna kazna izrečena Pervezu Mušarafu", izjavio je novinarima pakistanski tužilac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ištiak Kan.

Advokat Mušarafa, Azhar Sadike, pozdravio je odluku suda.

"Hajde da vidimo kako će vlada reagovati", rekao je Sadike, tvrdeći da je Mušaraf "politička meta" i da ga je vlada 2014. godine, nakon povratka na vlast bivšeg premijera Navaza Šarifa, lažno optužila za izdaju.

Mušaraf je za pakistansku televiziju ARY rekao da je srećan ishodom, dodajući da se i zdravstveno bolje oseća.

Pakistan je za vreme Mušarafa postao ključni saveznik SAD u borbi protiv terorizma posle napada 11. septembra 2001, a Mušaraf je dozvolio NATO da prebacuje vojnu opremu preko Pakistana u Avganistan, dok je Amerikancima dozvolio da koriste pakistanske vazduhoplovne baze.

Pakistanska vojska kritikovala je smrtnu presudu izrečenu Mušarafu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poništena smrtna kazna Mušarafu

Izvor: B92, 13.Jan.2020

Viši sud u Lahoreu poništio je smrtnu kaznu izrečenu prošlog meseca bivšem pakistanskom predsedniku Pervezu Mušarafu...Mušaraf je u odsustvu 17. decembra osuđen na smrtnu kaznu zbog izdaje i kršenja ustava...Viši sud u Lahoreu je, međutim, presudio da je specijalni sud oformljen za suđenje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.