Poništen konkurs za upravnika Narodne biblioteke Srbije

Izvor: Blic, 26.Nov.2013, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poništen konkurs za upravnika Narodne biblioteke Srbije

Upravni odbor Narodne biblioteke Srbije doneo je odluku o poništavanju konkursa za izbor upravnika te ustanove.

Na sednici koja je održana danas Upravni odbor Narodne biblioteke Srbije doneo je jednoglasno odluku da poništi konkurs za upravnika te ustanove, kako navode, zbog proceduralnih nedoslednosti u sprovođenju konkursa, kao i zbog naknadnog uvida u pravni status ogranizacionih jedinica ustanova kulture iz kojih dolaze neki od kandidata.

"Poštujući integritet >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svih kandidata i ugled Narodne biblioteke Srbije, Upravni odbor smatra da je poništavanje konkursa najcelishodniji postupak za sve zainteresovane strane. Zbog ograničavajućih odredbi Statuta Narodne biblioteke Srbije koje su dovele do ovih nejasnoća u tumačenju, Upravni odbor je odlučio da u saradnji sa kolektivom i pravnom službom Narodne biblioteke Srbije u narednih deset dana radi na izmenama i dopunama Statuta Narodne biblioteke Srbije", navodi se u saopštenju UO.

Na konkurs za čelno mesto Narodne biblioteke Srbije stiglo je ukupno pet prijava, ali su samo dvoje kandidata (Mirko S. Marković direktor biblioteke "Đorđe Jovanović" u beogradskoj opštini Stari grad i Jasmina Ninkov aktuelna direktorka Biblioteke grada Beograda) ispunjavali uslove konkursa i imali kompletnu dokumentaciju.

Osim Markovića i Ninkov ostali kandidati nisu ispunili sve odredbe konkursa.

Rukovodilac biblioteke Doma kulture "Studentski grad" dr Nevena Tomić nije ispunila uslov jer biblioteka kojom rukovodi nema status pravnog lica, Mirijana Jovanović direktorka biblioteke "Stevan Sremac" iz Soko Banje nije dostavila predlog programa rukovođenja, dok Snežana Nenezić iz kruševačke Narodne biblioteke nije ispunila uslov konkursa koji se odnosi na iskustvo na rukovodećem položaju.

Prema Statutu Narodne biblioteke Srbije na konkursu je od kandidata traženo iskustvo od 10 godina radnog staža, od čega najmanje četiri na poslovima rukovođenja ustanovama u oblasti kulture.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samo jedan kandidat za direktora Arhiva Srbije

Izvor: RTS, 26.Nov.2013

Miroslav Perišić je jedini kandidat za direktora Arhiva Srbije. Predsednik Upravnog odbora Miroslav Jovanović kaže da je bolje imati jednog kandidata koji ima viziju, nego njih 10 bez predloga za budući rad...Na konkurs za izbor direktora Arhiva Srbije stigla je samo jedna prijava i to od aktuelnog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.