Pompeo posetio američke snage u Saudijskoj Arabiji

Izvor: B92, 20.Feb.2020, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo posetio američke snage u Saudijskoj Arabiji

Šef američke diplomatije Majk Pompeo posetio je danas američke snage u Saudijskoj Arabiji nakon sastanka sa kraljem Salmanom drugog dana boravka u toj zemlji.

SAD su uputile dodatne snage u Saudijsku Arabiju oko 80 kilmetara južno od Rijada posle niza napada u Zalivu koji su pripisani Iranu.

"Poseta Pompea svedoči o dugogodišnjim vezama SAD i Saudijske Arabije u oblasti bezbednosti i potvrdjuje odlučnost SAD da bude uz Saudijsku Arabiju suočenu sa štetnim ponašanjem Irana", navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Pompeo treba još da se sastane s princom prestolonaslednikom Muhamedom bin Salmanom i ministrom odbrane Haledom bin Salmanom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.