Pomfrit kao iz restorana: Najbolji trik za pripremanje krompirića

Izvor: Vesti-online.com, 10.Mar.2019, 04:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomfrit kao iz restorana: Najbolji trik za pripremanje krompirića

Hrskav i ukusan krompir koji se lako pravi u kućnim uslovima.

Sastojci: 

4 krompira (oko 700 g), 1 kašika soli, ulje za prženje

Priprema: 

Operite krompir i oljuštite ga. Neka vam krompir sve vreme bude potopljen u vodu kako ne bi pocrneo.

Isecite krompir na štapiće i ponovo ga potopite u vodu.

U posudi zagrejte posoljenu vodu.

Pre nego što voda proključa stavite pripremljen pomfrit u nju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Kuvajte pomfit 5 minuta na jakoj vatri dok ne omekša.

Nakon 5 minuta isključite vatru i procedite krompiriće.

Prosušite pomfrit i stavite ga u zamrzivač na sat kako bi se ohladio.

Zagrejte ulje, pa pržite pomfit u dubokom ulju dok ne dobije boju.

Vadite pomfrit na ubrus kako bi se upio višak ulja.

Napomene: 

Pržite pomfrit na srednjoj vatri u početku kako unutra ne bi ostao živ, a onda pojačajte vatru kako bi dobio lepu boju i bio hrskav.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.