Polunage feministkinje protestovale u Vatikanu

Izvor: Blic, 13.Jan.2013, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polunage feministkinje protestovale u Vatikanu

Četiri članice ukrajinske feminističke grupe "Femen" protestovale su danas polunage u korist prava gej populacije na trgu Svetog Petra u Vatikanu, upravo u trenutku kada je papa Benedikt XVI izgovarao tradicionalnu nedeljnu molitvu.

Četiri žene obnaženih grudi, sa natpisom "In gay we trust" (S verom u geja) na nagom delu tela, protestovale su pored ogromne božićne jelke na centralnom delu trga, ali ih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je vatikanska policija ubrzo privela, preneo je AFP.

Na demonstracijama protiv gej brakova u Parizu učestvuje nekoliko stotina hiljada ljudi

Grupa "Femen" je od 2010. godine organizovala slične proteste u toplesu, zalažući se za feministička prava, demokratiju i borbu protiv korupcije. One su protestovale u Rusiji, Ukrajini i Londonu, a u septembru su otvorile svoj prvi "centar za obuku" u Parizu.

Istovremeno, desetine hiljada ljudi danas u Francuskoj učestvuje u maršu u znak protesta zbog planova vlade da legalizuje sklapanje brakova i usvajanje dece medju pripadnicima istog pola, koji su razgnevili mnoge katolike i muslimane u toj zemlji.

Demonstracije manjeg obima protiv takvih planova trebalo bi da se održe i ispred francuske ambasade u Rimu, navodi agencija Frans pres.

VIDEO > Protest Femana u Vatikanu:

Povezane vesti: Priština želi svoju vojsku, NATO je za civilnu zaštitu


Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.