Poljskog ambasadora u Crnoj Gori udario grom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2009, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljskog ambasadora u Crnoj Gori udario grom

PODGORICA - Crnogorski planinar Andrej Tomović poginuo je, a ambasador Poljske u Crnoj Gori Jaroslav Lindenberg i još jedna osoba su povređeni tokom planinarenja ka vrhu Ostrvica kod Kolašina kada je u njih udario grom, saznaje agencija Beta.

Nesreća se dogodila u nedelju oko 13 sati. Tomović i dvoje povređenih bili su u grupi od 11 planirala koja je pokušala da se popne na vrh Ostrvica, na oko 2.000 metara visine.

Tomović je poginuo na licu mesta, a povređeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ambasador je sa prelomom nadlaktice, povredom pete i opekotinama smešten u Klinički centar Crne Gore.

Ambasador Lindenberg, koji je juče povređen, nalazi se van životne opasnosti, saopšteno je danas iz Kliničkog centra Crne Gore.

"Ambasador je zadobio teške telesne povrede - otvoreni prelom leve podlaktice i otvoreni prelom leve petne kosti. Ima i opekotine po grudnom košu i stomaku. Opekotina je nastala od udara groma, posle kojeg je ambasador pao niz liticu, kada je zadobio prelome", rekao je lekar Veliša Aligrudić podgoričkim Vijestima.

Policija se ovim povodom do sada nije oglasila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.