U nesreći kod Kolašina poginuo planinar

Izvor: RTS, 12.Okt.2009, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nesreći kod Kolašina poginuo planinar

Od udara groma poginuo crnogorski planinar Andrej Tomović, a ambasador Poljske u Crnoj Gori Jaroslav Lindenberg i još jedna osoba su povređeni, tokom planinarenja ka vrhu Ostrvica kod Kolašina.

Crnogorski planinar Andrej Tomović je poginuo, a ambasador Poljske u Crnoj Gori Jaroslav Lindenberg i još jedna osoba su povređeni, tokom planinarenja ka vrhu Ostrvica kod Kolašina, kada je u njih udario grom.

Ambasador Poljske nalazi se van životne opasnosti, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je iz Kliničkog centra Crne Gore.

"Ambasador je zadobio teške telesne povrede - otvoreni prelom leve podlaktice i otvoreni prelom leve petne kosti. Ima i opekotine po grudnom košu i stomaku. Opekotina je nastala od udara groma, posle kojeg je ambasador pao niz liticu, kada je zadobio prelome", rekao je lekar Veliša Aligrudić podgoričkim "Vijestima".

Nesreća se dogodila u nedelju oko 13 sati. Tomović i dvoje povređenih bili su u grupi od 11 planirala koja je pokušala da se popne na vrh Ostrvica, na oko 2.000 metara visine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolašin: Nesreća na planinarenju

Izvor: B92, 12.Okt.2009

Podgorica -- Crnogorski planinar Andrej Tomović poginuo je, a ambasador Poljske u Crnoj Gori Jaroslav Lindenberg i još jedna osoba povređeni su na planinarenju kod Kolašina... Nesreća se dogodila u nedelju oko 13 sati. Tomović i dvoje povređenih bili su u grupi od 11 planinara koja je pokušala...

Nastavak na B92...

Poginuo alpinista u Crnoj Gori

Izvor: Radio 021, 12.Okt.2009

Crnogorski planinar Andrej Tomović poginuo je, a ambasador Poljske u Crnoj Gori Jaroslav Lindenberg i još jedna osoba su povredjeni tokom planinarenja ka vrhu Ostrvica kod Kolašina kada je u njih udario grom. Tomović i dvoje povredjenih bili su u grupi od 11 planirala koja je pokušala da se popne...

Nastavak na Radio 021...

Jedna osoba poginula, dve povređene na planinarenju

Izvor: NaDlanu.com, 12.Okt.2009

PODGORICA, 12. oktobra 2009. (Beta) - Crnogorski planinar Andrej Tomović poginuo je, a ambašador Poljske u Crnoj Gori Jaroslav Lindenberg i još jedna osoba su povređeni tokom planinarenja ka vrhu Ostrvica kod Kolašina kada je u njih udario grom, saznaje agencija Beta. Nesreća se dogodila u nedelju...

Nastavak na NaDlanu.com...

Grom jači od litice /video/

Izvor: Večernje novosti, 12.Okt.2009

Na Ostrovici kod Kolašina nastradao planinar i povređen ambasador Poljske. Munja odbacila Andreja Tomovića u 200 metara duboku provaliju

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.