Izvor: B92, 12.Okt.2009, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolašin: Nesreća na planinarenju

Podgorica -- Crnogorski planinar Andrej Tomović poginuo je, a ambasador Poljske u Crnoj Gori Jaroslav Lindenberg i još jedna osoba povređeni su na planinarenju kod Kolašina.

Nesreća se dogodila u nedelju oko 13 sati. Tomović i dvoje povređenih bili su u grupi od 11 planinara koja je pokušala da se popne na vrh Ostrvica, na oko 2.000 metara visine, kada je u njih udario grom, saznaje agencija Beta.

Tomović je poginuo na mestu udesa, a povređeni ambasador je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa prelomom nadlaktice, povredom pete i opekotinama smešten u Klinički centar Crne Gore.

Policija se ovim povodom do sada nije oglasila.

Ambasador van životne opasnosti

Ambasador Poljske u Crnoj Gori Jaroslav Lindenberg, koji je povređen tokom planinarenja, nije u životne opasnosti, saopšteno je iz Kliničkog centra.

"Ambasador je zadobio teške telesne povrede - otvoreni prelom leve podlaktice i otvoreni prelom leve petne kosti. Ima i opekotine po grudnom košu i stomaku. Opekotina je nastala od udara groma, posle kojeg je ambasador pao niz liticu, kada je zadobio prelome", rekao je lekar Veliša Aligrudić.

Crnogorski planinar Andrej Tomović je poginuo, a ambasador Poljske i još jedna osoba su povređeni tokom planinarenja kada je u njih udario grom.

Tomović, koji je poginuo na mestu udesa, i dvoje povređenih bili su u grupi od 11 planinara koja je pokušala da se popne na vrh Ostrvica, kod Kolašina, na oko 2.000 metara visine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.