Poljski pas na ubrzanom kursu engleskog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2010, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Poljski" pas na ubrzanom kursu engleskog

LONDON - Pas po imenu Cent izazvao je konfuziju u jednom britanskom azilu za napuštene životinje zato što nije reagovao na osnovne komande čuvara sve dok oni nisu shvatili da imaju posla sa "strancem".

Osoblje azila u Mančesteru su u početku mislili da je simpatični crno beli pas gluv, ali se kasnije ispostavilo da razume samo poljski jezik.

Uvidom u njegova dokumenta, shvatili su da su mu prethodni vlasnici bili Poljaci zbog čega nije "govorio" engleski.

Cent >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je poslat na ubrzani kurs engleskog jezika i nakon četiri meseca postao je pravi poliglota, spreman da bude udomljen u englesku porodicu.

"Kada je došao nije odgovarao ni na jednu komandu", kazala je Karen Hit koja se stara o životinjama u azilu, preneo je Bi-Bi-Si.

Ona je objasnila da su čuvari na Internetu potražili rečenice na poljskom jeziku koje bi Centu bile razumljive, mada sami nisu bili sigurni da li ih pravilno izgovaraju.

Potom su ga polako naučili da odgovara na naredbe na engleskom, tako da je sada u potpunosti osposobljen za komunikaciju sa novim vlasnicima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.