Policijska akcija Start: Oduzeta dokumentacija, novac, nakit, automobili...

Izvor: B92, 09.Maj.2023, 23:30

Policijska akcija "Start": Oduzeta dokumentacija, novac, nakit, automobili...

U policijskoj akciji "Start" na području BiH do sada je pronađena i izuzeta dokumentacija, određene količine gotovog novca i skupocenog nakita.

Privremeno je oduzeto i nekoliko putničkih motornih vozila, saopšteno je iz MUP-a sarajevskog kantona.

Akcija je izvedena pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva BiH i Tužilaštva Kantona Sarajevo, a u njoj na terenu učestvuje 150 policijskih službenika.

Pretresi se vrše na području opština Stari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grad, Novo Sarajevo, Vogošća i Ilidža, na više od 20 lokacija, navodi se u saopštenju.

Operativno-taktičkom akcijom je obuhvaćeno više od deset fizičkih i pravnih osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima.

Aktivnosti se provode u koordinaciji s EUROPOL-om, a odnose se na krivična dela organizovanog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična dela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje i davanje dara.

Pretresima su obuhvaćeni stambeni objekti, poslovne i službene prostorije, kao i putnička motorna vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.