Policija upala u stan Darka Horvata

Izvor: B92, 19.Feb.2022, 10:17

Policija upala u stan Darka Horvata

Policija je započela pretres stana hrvatskog ministra Darka Horvata, reč je o akciji USKOK-a i policije, a istrage su vezane za zloupotrebu položaja.

Istražitelji navodno istražuju Horvatovu ulogu u zloupotrebama sa kojima je već povezana njegova bivša pomoćnica Ana Mandac.

USKOK sumnja da je ona, na zahtev Josipe Rimac, ugovorila podršku zanatlijama iz Ministarstva privrede u vreme kada ga je vodio Horvat.

Ana Mandac je Horvatova pomoćnica od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2016. godine, a sama je otkrila da ju je on pozvao da dođe u Ministarstvo, a kao njegova pomoćnica primala je platu od 13.296 kuna.

Uhapšena je 2020. godine zajedno sa Josipom Rimac i još 11 osoba. Ana Mandac slučajno je uhvaćena u komunikaciji sa Josipom Rimac, koja ju je zamolila da pruži državnu pomoć trojici preduzetnika. Jedan od njih je 2019. dobio 185 hiljada kuna, a dvojica 200 hiljada kuna.

Ispričala je kako ju je Horvat zvao da dođe u Ministarstvo.

Mandacc je u intervjuu za Žene u Adriji pre nekoliko godina otkrila da je iz preduzetničkih voda prešla u ministarstvo na poziv Darka Horvata.

Ona je navela da ju je nazvao Horvat, koji je tada bio predsednik Odbora za energetiku i rekao joj da ide na sastanak koalicije i da će za dva dana postati ministar. Nakon toga ju je, navodno, nagovorio da postane njegova pomoćnica, a ono što je presudilo da prihvati poziv je, kako je navela, njena ličnost i poverenje u samog ministra.

"Mislila sam da mogu da radim sa ovim čovekom i da menjam svet sa njim i timom koji okuplja", rekla je Mandac pre tri meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.