Policija u šoku: Kod penzionera pronašli tenk od 45 tona, protivavionski top i GOMILU drugog oružja

Izvor: Blic, 03.Jul.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija u šoku: Kod penzionera pronašli tenk od 45 tona, protivavionski top i GOMILU drugog oružja

Nemačke vlasti zaplenile su danas, u prepadu na kolekcionarsko skladište ostarelog kolekcionara na severu Nemačke, tenk Panter od 45 tona, protivavionski top i još dosta drugog različitog oružja iz vremena Drugog svetskog rata.

World War Two Panther tank seized from German pensioner's cellar http://t.co/MD6joIj6HF #NewsfromElsewhere pic.twitter.com/K2diRrlxnQ

— BBC Monitoring (@BBCMonitoring) July 3, 2015

Državni tužilac grada Kila Birgit Hes rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da je kolekcionar, star 78 godina, pod istragom zbog mogućeg kršenja nemačkih zakona o naoružanju ali njegov advokat Peter Gramš rekao je agenciji DPA da su sva oruđa propisno demilitarizovana i registrovana.

Kolekcionar čije ime se ne navodi nije krio svoje naoružanje, čak je, za velikih snegova, njime rasklanjao sneg po susedstvu, izveštava danas list Kiler nahrihten (Kieler Nachrichten).

Kolekcionar je u fokus istražitelja došao u istrazi crne berze artefakata iz nacističke ere u kojoj su na svetlo dana iskrsle dve bronzane konjske statue koje su u svoje vreme stajale ispred kancelarije Adolfa Hitlera. Te dve skulpture bile su u posedu drugog čoveka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kod penzionera pronašli tenk od 45 tona

Izvor: BanjalukaLive.com, 03.Jul.2015

Njemačke vlasti zaplijenile su danas, u prepadu na kolekcionarsko skladište ostarelog kolekcionara na sjeveru Njemačke, tenk Panter od 45 tona, protivavionski top i još dosta drugog različitog oružja iz vremena Drugog svjetskog rata. Državni tužilac grada Kila Birgit Hes rekla je da je kolekcionar,...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.