Policija u Mjanmaru na demonstracijama ubila šest osoba (VIDEO)

Izvor: Beta, 03.Mar.2021, 15:16

Policija u Mjanmaru na demonstracijama ubila šest osoba (VIDEO)

Snage bezbednosti u Mjanmaru ustrelile su danas najmanje šest osoba na demonstracijama protiv vojne vlade, preneli su lokalni mediji.U centralnom gradu Moniva ubijene su dve osobe, a tri su povredjene.U drugim gradovima poginule su još četiri osobe, medju kojima i jedan 14-godišnji dečak.Policija je danas u više gradova u Mjanmaru ponovo upotrebila suzavac i gumene metke kako bi rasterala demonstrante.Prema nezvaničnim informacijama, policija je u nekim gradovima upotrebila bojevu municiju. Više osoba je povredjeno.Novi protesti održani su nakon najnasilnijeg vikenda na ulicama Mjanmara od početka demonstracija 1. februara.Policija je upotrebila silu i masovno je hapsila demonstrante, a nezvanično je najmanje 18 osoba uhapšeno samo u nedelju.Novinska agencija AP navodi da je teško utvrditi detalje sa protesta, posebno u manjim gradovima. Većina informacija nije potvrdjena zvanično, ali ljudi na društvenim mrežama i lokalni mediji dele fotografije i snimke koji ih potvrdjuju. Incidenti u manjim gradovima verovatno prolaze neprimećeno, piše AP.Protesti traju od 1. februara kada je vojna hunta svrgnula civilnu vladu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Mediji: Policija ubila najmanje 33 osobe na demonstracijama u Mjanmaru

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Mar.2021

Snage bezbednosti u Mjanmaru ustrelile su najmanje 33 osobe od 1. februara kada su počele demonstracija protiv vojne vlade.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.