Policija u Hong Kongu puca u demonstrante, jedan pogođen

Izvor: VOA, 11.Nov.2019, 03:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija u Hong Kongu puca u demonstrante, jedan pogođen

Policija u Hong Kongu otvorila je vatru na demonstrante i pogodila najmanje jednog, javljaju lokalni mediji. Očevici kažu da je u gradu izbio haos nakon što je policija ponovo pokušala da i suzavcem razbije proteste, koji traju već pola godine.  Policija je ispaljivala prave metke na demonstrante, javile su lokalna Cable TV i ostali mediji u Hong Kongu. Cable TV je izvestila kako je jedan demonstrant povređen kada je policija pucala. Postoji video snimak na kome se vidi kako demonstrant leži na zemlji u lokvi krvi, očiju širom otvorenih, prenosi Rojters.  Policija je odbila zahtev Rojtersa da komentariše.  U Hong Kongu, rano ujutru u ponedeljak, nisu radile neke metro i linije voza, dok je policija za razbijanje demonstracija raspoređena na stanicama i pored tržnih centara. Demonstranti su inače blokirali puteve u finansijskoj četvrti koju kontroliše Kina. U nekim oblastima zabeležene su velike saobraćajne gužve. 

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija u Hong Kongu pucala na prosvjednike, teško je ranjen 21-godišnjak

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Nov.2019

HONG KONG - Hongkonška policija pucala je u ponedjeljak na prosvjednike i ranila jednu osobu, objavili su lokalni mediji i očevici, u novoj eskalaciji nasilja dok protuvladini prosvjedi ulaze u šesti mjesec...Policija je pucala pravim mecima prema prosvjednicima u istočnom dijelu hongkonškog otoka,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.