Policija traži prevaranta Stefana

Izvor: B92, 11.Maj.2012, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija traži prevaranta Stefana

Beograd -- Za studentom Stefanom Vlajkovićem, koji je uspeo da prevari Fond za mlade talente, ali ne i švajcarske profesore, policija je raspisala potragu.

Stefan je na osnovu krivotvorenog dokumenta da je dobio 25 desetki na Fizici "zaradio" stipendiju od 7.000 evra za školovanje na prestižnom švajcarskom institutu, ali tamo nikada nije položio prijemni!

Fizički fakultet tražio je proveru njegovog statusa na doktorskim studijama i dobio iznenađujući odgovor.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Stefan je samo polagao prijemni, ali nije prošao njihov test. Profesor Hans Jakob Vorner nas je obavestio da Stefan nikada nije pohađao doktorske studije ovog prestižnog univerziteta", kaže za "Novosti" prof. dr Ivan Dojčinović, prodekan Fizičkog fakulteta, koji je prevaru i otkrio.

Stefanova prevara, inače, teško da bi bila otkrivena, konstatuje Dojčinović, da se nije pojavio u medijima sa projektom "prvog srpskog satelita":

"Kada smo videli da priča o projektu u koji je uključena i NASA i da javno traži sponzorstva za taj satelit, bilo nam je sumnjivo."

Fizički fakultet podneo je prijavu protiv Stefana Vlajkovića zbog krivotvorenja dokumenata, a beogradska policija raspisala je i potragu za njim. Sumnja se da se ovaj mladić krije u Srbiji, ali i da je pokušao da pređe granicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija traži "talentovanog" Stefana

Izvor: Večernje novosti, 11.Maj.2012

Student Stefan Vlajković uspeo da prevari Fond za mlade talente, ali ne i švajcarske profesore - nije prošao prijemni ispit. Policija raspisala potragu za njim, ali on se još krije

Nastavak na Večernje novosti...

Policija traži prevaranta Stefana

Izvor: medio.rs, 12.Maj.2012, 01:02

Za studentom Stefanom Vlajkovićem, koji je uspeo da prevari Fond za mlade talente, ali ne i švajcarske profesore, policija je raspisala potragu.

Nastavak na medio.rs...

Policija traga za prevarantom Stefanom

Izvor: Telegraf.rs, 12.Maj.2012

Student Stefan Vlajković je na osnovu krivotvorenog dokumenta prema kojem je dobio 25 desetki na Fizici "zaradio" stipendiju od 7.000 evra za školovanje na švajcarskom institutu

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.