Policija traži prevaranta Stefana

Za studentom Stefanom Vlajkovićem, koji je uspeo da prevari Fond za mlade talente, ali ne i švajcarske profesore, policija je raspisala potragu.

Izvor: B92

Petak, 11.05.2012.

21:03

Default images

Stefan je na osnovu krivotvorenog dokumenta da je dobio 25 desetki na Fizici "zaradio" stipendiju od 7.000 evra za školovanje na prestižnom švajcarskom institutu, ali tamo nikada nije položio prijemni ispit!

Fizički fakultet tražio je proveru njegovog statusa na doktorskim studijama i dobio iznenađujući odgovor.

"Stefan je samo polagao prijemni, ali nije prošao njihov test. Profesor Hans Jakob Vorner nas je obavestio da Stefan nikada nije pohađao doktorske studije ovog prestižnog univerziteta", kaže za "Novosti" prof. dr Ivan Dojčinović, prodekan Fizičkog fakulteta, koji je prevaru i otkrio.

Stefanova prevara, inače, teško da bi bila otkrivena, konstatuje Dojčinović, da se nije pojavio u medijima sa projektom "prvog srpskog satelita":

"Kada smo videli da priča o projektu u koji je uključena i NASA i da javno traži sponzorstva za taj satelit, bilo nam je sumnjivo."

Fizički fakultet podneo je prijavu protiv Stefana Vlajkovića zbog krivotvorenja dokumenata, a beogradska policija raspisala je i potragu za njim. Sumnja se da se ovaj mladić krije u Srbiji, ali i da je pokušao da pređe granicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

181 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: