Policija sprečila radnike Želvoza da blokiraju most

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija sprečila radnike Želvoza da blokiraju most

SMEDEREVO - Policija je danas sprečila radnike smederevske fabrike železničkih vozila Želvoz da blokiraju most na Dunavu, preko kojeg vodi magistralni put ka Vojvodini.

Rukovodstvo SRP-a, reprezentativnog sindikata, planiralo je da tri sata, s prekidima, blokira most. Pošto nisu uspeli u toj nameri radnici Želvoza su se povukli jedan kilometar oprema Smederevu i blokirali regionalni put kod kvantaške pijace.

Predsednik ovog sindikata Saša Milovanović rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novinarima da će se sutra u fabrici sastati Izvršni odbor sindikata da se dogovore o daljim akcijama.

On je ranije izjavio da će protesti trajati do ispunjenja zahteva zaposlenih.

Zaposleni traže isplate zaostalih zarada od početka godine, jasan socijalni program, pridržavanja kupoprodajnog ugovora i da većinski vlasnik fabrike, rumunski konzorcijum Remar i Grampet pregovara sa zaposlenima.

U Želvozu je zaposleno oko 1.700 radnika organizovanih u šest sindikalnih organizacija, od koji su četiri reprezentativne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Policija sprečila blokadu mosta

Izvor: B92, 12.Jun.2008

Smederevo -- Policija je sprečila radnike smederevske fabrike železničkih vozila Želvoz da blokiraju most na Dunavu preko kojeg vodi magistralni put ka Vojvodini...Zaposleni traže isplate zaostalih zarada od početka godine, jasan socijalni program, pridržavanja kupoprodajnog ugovora i da većinski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.