Policija razbila devetočlanu krijumčarsku grupu

Izvor: B92, 05.Okt.2018, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija razbila devetočlanu krijumčarsku grupu

Devetočana kriminalna grupa za krijumčarenje migranata koja je delovala na teritoriji Makedonije i Albanije razbijena je u policijskoj akciji.

To je saopštio je makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

On je novinarima rekao da je kriminalna grupa iz Makedonije sa saradnicima iz Albanije, od aprila 2017. do marta 2018, uspela da sa falsifikovanim dokumentima prokrijumčari oko 50 migranata za SAD, čime je protivpravno stekla oko milion dolara. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Akcija MUP Makedonije je sprovedena juče u koordinaciji sa državnim tužilaštvom za organizovani kriminal i u saradnji sa Regionalnom kancelarijom za bezbednost i istrage pri ambasadi SAD u Skoplju, Evropolom, "Selekom" i policijama Albanije, Austrije, Španije i Bugarske.

U policijskoj akciji pretreseno je ukupno 12 objekata u Ohridu, Strugi, Debru i Skoplju i privremeno je oduzeta veća suma para u raznim valutama, pištolj sa mecima, aplikacije za kanadske vize, automobili be-em-ve i mercedes.

Prema rečima Spasovskog, istraga je sprovođena u prethodnih 18 meseci, a kriminalna grupa iz Makedonije identifikovana je kao deo međunarodne mreže za krijumčarenje ljudi.

"Članovi te kriminalne grupe su organizovali su krijumčarenje više grupa migranata poreklom iz Albanije i Makedonije u SAD i Kanadu", rekao je on i dodao da je krijumčarska ruta išla preko Španije, zemalja Srednje Amerike i Meksika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.