Policija prekinula štrajk

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jun.2011, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija prekinula štrajk

Štrajkači, zaposleni u MUP-u Srbije prekinuli su štrajk posle šest sati obustave rada kada im je uplaćena prva rata dugovanja. Zbog štrajka lična dokumenta su se izdavala samo hitnim slučajevima.

Štrajk članova Policijskog sindikata Srbije prekinut je oko 13 časova, kada je zaposlenima isplaćena prva rata zaostale prinadležnosti. Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je jutros, uprkos dogovoru rukovodstva Ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnika Policijskog sindikata Srbije (PSS), stupila u štrajk kao što je najavljeno pre par dana.

Tokom štrajka bio je uspostavljen minimum procesa rada, koji podrazumeva da se lična dokumenta izdaju samo u hitnim slučajevima, uprava saobraćajne policije radila je samo po pozivu građana, dok je na državnim prelazima bila pojačana kontrola ljudi, vozila i prtljaga.

Šest, od ukupno sedam, udruženih policijskih sindikata odlučilo je da odustane od štrajka pošto su, pre par dana,postigli dogovor sa ministrom Ivicom Dačićem o poboljšanju materijalnog položaja policajaca. Od štrajka su odustali Sindikat policije Srbije, Nezavisni policijski sindikat Srbije, Policijski sindikat Vojvodine, Sindikat policije istočne Srbije, Sindikat vatrogasaca Srbije i Sindikat srpske policije.

Kako je, najavljujući obustavu rada još 11. juna, rekao predsednik PSS Veljko Mijailović, Sindikat traži i donošenje Rešenja o mirnom rešavanju radnih sporova, kako bi se izjednačio položaj radnika MUP-a sa ostalim državnim službenicima.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je juče, tokom proslave Dane MUP-a, da u zahtevima sindikata policije za poboljšanje materijalnog položaja ne postoje dve strane i da je neophodno poboljšati materijalni položaj pripadnika MUP i policije, naglasivši da ulaganja u policiju predstavljaju investiciju u bezbednost države i odbranu i očuvanje nacionalnih interesa.

Predstavnici sedam sindikata policije, među kojima je jedini reprezentativan Nezavisni sindikat policije, u četvrtak su postigli dogovor sa Dačićem o otkazivanju štrajka, koji su bili zakazali za petak, 10. jun.

Osnovni sindikalni zahtevi bili su gotovo identični - isplata sredstava za poboljšanje materijalnog statusa policajaca, primena Posebnog kolektivnog ugovora i završetak nacrta izmene Zakona o policiji.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.